cauta

joi, 7 martie 2013

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Ingrediente:

1 kg faina
400 g zahar
4 oua
150 g margarina
2 cuburi drojdie proaspata sau 2 plicuri drojdie uscata
350 ml lapte
4 linguri miere
4 linguri nuca pisata
1 cana apa
esenta de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala
Facem maiaua din drojdie, putin lapte caldut, doua lingurite de zahar, doua lingurite de faina si lasam la crescut 15 minute. Punem restul de faina intr-un bol, 3 oua, margarina rasa, maiaua crescuta, 200 g zahar, laptele si framantam 15 minute.
Lasam la crescut aluatul pentru 30 minute.
Intre timp punem la fiert apa cu restul de zahar pentru sirop.
Din aluatul crescut rupem cate o bucata, o facem sul si o impletim in forma de 8.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si punem mucenicii (ii ungem cu oul ramas ), dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Pentru a se pastra moi , trecem mucenicii prin siropul cald, apoi ii ungem cu miere si presaram nuca.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu