300 g faina
250 g unt
2 oua
150 g zahar
sare
zahar vanilat
7 mere ionatane mari
scortisoara
zeama de la o lamaie
5-6 linguri zahar
2 linguri de ulei
Se aseaza faina intr-un bol, se face o gaura
in mijloc si incep sa se adauge ingredientele pe rand: untul taiat felii,
ouale, zaharul(150 g), sarea si zaharul vanilat. Se framanta bine si apoi se da
la frigider pentru 1-2 h.
Se intinde foaia. Se unge tava de tarta cu
ulei si o tapetam cu hartie de copt, apoi punem blatul de tarta si il intepam
cu furculita.
Dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp curatam merele si le taiem felii (le
stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze).
Dupa ce au trecut cele 10 minute scoatem tava,
adaugam merele, le pudram cu zahar si scortisoara si dam la cuptor pentru inca 20-30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu