1 broccoli (500 g)
1 ceapa mare
2-3 morcovi
1,5 l apa
5 catei de usturoi
sare
boia dulce
Pentru crutoane:
3 felii de paine neagra
2 catei de usturoi
2 felii unt (margarina pentru cei care tin post)
Se curata morcovii si ceapa, se taie si pe pun
la fiert 20 minte. Broccoliul se desface in buchetele, iar cotorul se curata si
se taie felii, apoi se adauga peste restul legumelor la fiert pentru inca 15
minute.
Dupa ce au fiert toate legumele le scoatem
intr-un bol si de pasam cu bander-ul, apoi adaugam si usturoiul pisat. Treptat
adaugam si zeama ramasa.
Cantitatea de zeama si legume trebuie sa fie
de 1:1.
Condimentam cu sare dupa gust.
Boia dulce o presaram in farfurie pentru decor.
Taiem painea cat mai mic posibil. Punem untul
in tigaie la incins, adaugam painea si usturoiul pisat si lasam sa se
rumeneasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu