cauta

marți, 16 aprilie 2013

Prajitura cu miere si nuca

Ingrediente:

250 g de miez de nuca
100 g de miere
50 g de unt/margarina
100 g faina
2 oua
1 lingurita  zeama de lamaie
½  plic praf de copt
un praf de scortisoara
1 plic zahar vanilat
sare

Pentru sirop
100 g de miere
2 lingurite de zeama de lamaie

Se bat albusurile spuma cu un varf de sare.
In alt bol amestecam galbenusurile cu untul, mierea, scortisoara, zaharul vanilat, zeama de lamaie, faina si praful de copt.
Amestecam cele doua compozitii si adaugam miezul de nuca dat prin blender.
Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si dam la cuptor pentru 30 min. (cuptorul trebuie incalzit inainte)
Pe baie de aburi facem siropul din 100 g miere si 2 lingurite zeama de lamaie.
Scoatem prajitura din tava si turnam peste ea siropul.
O lasam sa se raceasca 1 h si o putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu