cauta

marți, 2 aprilie 2013

Gogosi cu dulceata

Ingrediente:

500 g faina
100 ml lapte caldut
1 cub drojdie sau un plic
2 linguri zahar
2 oua
1 plic zahar vanilat
zahar pudra
ulei pentru prajit
dulceata de zmeura/caise

Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijlocul ei. In gropita adaugam drojdia dizolvata in 2-3 linguri de lapte si lasam la dospit 15 minute.
Cand a crescut punem si restul ingredientelor, framantam bine si lasam la caldura inca 45 de minute.
Dupa cresterea aluatului intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime si taiem cu paharul.
Punem cate o lingurita de dulceata pe jumatate din formele taiate, iar cu restul acoperim si apasam bine pe margine sa nu curga dulceata.
Intr-o tigaie cu ulei incins punem gogosile pana devin aurii.
Le scoatem pe un servet de hartie.
Dupa ce s-au racit putin le pudram cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu