cauta

miercuri, 16 ianuarie 2013

Tort cu fructe de padure


Ingrediente:

Pentru blat:
180 g faina
80 g zahar pudra
150 g unt
coaja de la o lamaie rasa
1 ou

Pentru crema:
250 ml frisca
400 ml smantana
1 lingura zeama de lamaie
150 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 plic gelatina
600 g fructe de padure (zmeura, coacaze, afine)

Pentru decor:
1 pachet jeleu rosu

 Se amesteca faina cu zaharul pudra, se adauga untul taiat fasii, coaja de lamaie si oul si se framanta un aluat potrivit de tare. Se da la frigider pentru 1-2 ore.

Se intinde aluatul in foaie si se aseaza pe fundul formei de tort, care a fost unsa si tapetata cu faina in prealabil. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-30 min., dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca in forma.
Se pune gelatina in 100 ml apa rece la inmuiat pentru aproximativ 10 minute, apoi se topeste pe foc fara sa fiarba.
Se amesteca frisca batuta cu smantana, zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra, apoi se adauga gelatina si se omognizeaza.
Se adauga jumătate din fructe in crema si se amesteca usor. Se toarna in forma peste blat si se da la frigider pentru o ora.
Se aseaza deasupra tortului fructele ramasesi se toarna jeleul, preparat conform instructiunilor de pe ambalaj. Se da la rece pentru 4 ore si apoi se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu