cauta

miercuri, 7 noiembrie 2012

Tort de ciocolata

Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
4 linguri cacao
1 plic praf de copt

Pentru sirop:
1 cana apa
5 linguri zahar
esenta de rom

Pentru crema:
500 ml lapte
4 galbenusuri
200 g zahar
50 g faina
150 g unt
4 linguri cacao
esenta de rom

Blatul:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina in ploaie, praful de copt  si cacao si amestecam cu mixerul pana se formeaza o crema.
Se unge forma de tort cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 20-30 minute.

Siropul:
Se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert pana se topeste zaharul. Apoi se da la racit.

Crema:
Se freaca zaharul cu galbenusurile, apoi se toarna laptele caldut si se da la fiert pe baie de apa, se adauga faina si se lasa pana se formeaza crema.
Intre timp se freaca untul cu cacao si cu esenta de rom.
Dupa ce s-a ingrosat crema se adauga untul frecat, se amesteca bine si se da la racit.

Montarea:
Se taie blatul in 3. Pe rand se insiropeaza fiecare bucata si se pune crema si tot asa pana la ultima. Apoi ornam tortul cu crema ramasa si dupa preferinte cu bomboane, portocale sau frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu