cauta

joi, 19 ianuarie 2012

Cozonac RosenKrantz

Ingrediente pentru aluat::

500 g faina
100 g margarina
25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
150 ml lapte
3 oua
3 linguri de zahar
coaja rasa de la o lamaie
4 pliculete de zahar vanilat
sare

Ingrediente pentru caramel:
12 linguri de zahar

Ingrediente pentru interior:
150 g unt
10 linguri de zahar
300 g nuca macinata
cacao

Prepararea aluatului:

Se dilueaza drojdia in laptele caldut, in care se topeste si zaharul (3 linguri), margarina si sarea. Apoi se adauga peste faina lichidul format si restul ingredientelor si se framanta pana se formeaza o coca elastica, se lasa la crescut 45 min. (daca aveti masina de paine cu program pentru aluat este ceva mai simplu: diluam drojdia in laptele caldut, in care se topeste si zaharul (3 linguri), margarina si sarea si se pun in cuva masinii de paine, apoi se adauga faina si restul ingredientelor si se seteaza programul pentru aluat)

Intre timp pregatim zaharul caramelizat intr-o cratita cu diametrul de 25 cm. Topim zaharul si il intindem bine pe peretii cratitei.

Apoi ne ocupam de interiorul cozonacului..frecam untul cu zaharul pana se formeaza o spuma.

Dupa ce a crescut aluatul il intindem in forma de dreptunghi pe o planseta si il ungem cu spuma formata, presaram nuca si cacaoa si il rulam. Apoi il taiem in 4-5 parti si in introducem in pozitie verticala in cratita si il dam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu