cauta

vineri, 20 ianuarie 2012

Pizza de casa


Ingrediente:

500 g faina
1 cub drojdie (25g)
1 ou
sare
oregano
100 ml lapte
150 ml apa calda
30 ml ulei

1/2 pahar suc de rosii
400 g casacaval ras
1 ardei gras taiat julien
300 g ciuperci taiate
100 g masline taiate rondele
300 g sunca taiata cubulete
ketchup

Pentru blat:
Se dizolva drojdia in laptele caldut. Apoi se amesteca faina cu oregano, sare, ou, laptele cu drojdia topita, apa si uleiul si se framanta bine pana devine elastic. Daca aluatul vi se pare lipicios mai adaugati putina faina. Dupa framantare aluatul se pune langa o sursa de caldura pentru 30-45 min.

Dupa ce a crescut aluatul tapetam o tava (de preferat cea de la cuptor) cu ulei si faina si intindem aluatul, apoi cu o lingura intindem bine sucul de rosii pe tot aluatul, adaugam jumatate din cantitatea de cascaval, sunca, ciupercile, maslinele, aredeiul gras, iar apoi restul de cascaval ramas si ketchup.

Se coace la 180 grade in cuptorul preincalzit pentru 30-40 min (depinde cat de repede se evapora zeama lasata de ciuperci)

Compozitia poate sa fie schimbata dupa preferintele fiecaruia. Eu am mai adaugat salam, carnati; vara sunt foarte bune rosiile taiate felii in loc de ketchup.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu