cauta

miercuri, 16 octombrie 2013

Ciorba de fasole boabe

Ingrediente:

1+1/2 cana fasole uscata
4 morcovi
1 ceapa
1 telina
1 pastarnac
2 ardei grasi
300 ml suc de rosii
1 legatura leustean
sare

Se spala fasolea in mai multe ape. De obicei se lasa in apa de seara pana dimineata sa se inmoaie, dar eu prefer sa o fierb mai mult.
Se pune intr-o oala de 5 l fasolea, se umple cu apa si se pune la fiert. Cand da in clocot aruncam apa si repetam de inca doua ori procedeul.
Intre timp curatam si spalam ceapa, morcovii, telina, ardeii grasi si pastarnacul.
Apoi tocam ceapa si ardeii grasi, iar restul le dam pe razatoarea mica.
Spalam si tocam leusteanul.
Dupa ce am schimbat toate apele de la fasole punem legumele si lasam sa fiarba. (eu am fiert 2 ore la ea, acum depinde de fasole si daca chiar vreti sa se fiarba mai repede se poate pune in oala sub presiune).
Spre sfarsit adaugam sare dupa gust si sucul de rosii, iar dup ace oprim aragazul punem si leusteanul.
Puteti pune si putin tarhon daca va place aroma lui.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu