Pentru aluat:
450 g faina
220 g apa calduta
un plic drojdie uscata
1/2 lingurita sare
3 linguri ulei
oregano
Pentru topping:
300 gr mozzarella
100 gr sunca
100 gr salam
1 cutie ciuperci feliate
6 felii de mozzarella
rosii cherry
sos de pizza
Topim drojdia intr-un
castronel cu putina apa calduta, apoi punem faina intr-un bol, facem o gaura in
mijloc si adaugam restul ingredientelor. Framantam bine pana se formeaza un
aluat elastic. Punem aluatul de pizza la caldura ca sa creasca timp de 30 min.
Apoi impartim aluatul in 6 si il formam cu mana. Pe aragaz, intr-o tigaie de teflon
incinsa, punem fiecare blat de pizza si acoperim cu capacul. In momentul in
care apar basicute intoarcem pe partea cealalta si adaugam sosul de pizza,
mozzarella, ciupercile, sunca, rosii cherry si iar mozzarella si punem capacul.
In loc de sunca puteti pune si salam... Sau dupa cum va place se pot
scoate/adauga diverse ingrediente (masline, porumb, ceapa, prosciutto crudo,
ardei gras etc). In momentul cand s-a topit mozzarella, este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu