5 kg vinete
3 kg gogosari
3 kg ardei capia
2 kg ceapa
2 kg rosii
1+1/2 l ulei
2 linguri piper boabe
5 foi de dafin
sare
Coacem si curatam
vinetele, ardeii si gogosarii.
Spalam si curatam de
coaja rosiile, apoi le bagam la blender.
Pasam la blender sau
prin masina de tocat ardeii capia si gogosarii.
Vinetele le pasam cu
blender-ul vertical.
Curatam ceapa, o tocam
si o punem la calit in ulei pentru 20-30 minute. Apoi adaugam rosiile pasate,
ardeii si gogosarii si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ o ora.
Dupa ce au fiert
adaugam vinetele pasate, piperul boabe, foiile de dafin si condimentam dupa
gust cu sare.
Lasam sa fiarba pana
se ridica uleiul la suprafata.
Inainte de a umple
borcanele cu zacusca scoatem foiile de dafin.
Umplem borcanele cu
zacusca si le sterilizam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu