cauta

marți, 1 octombrie 2013

Zacusca de vinete

Ingrediente:

5 kg vinete
3 kg gogosari
3 kg ardei capia
2 kg ceapa
2 kg rosii
1+1/2 l ulei
2 linguri piper boabe
5 foi de dafin
sare

Coacem si curatam vinetele, ardeii si gogosarii.
Spalam si curatam de coaja rosiile, apoi le bagam la blender.
Pasam la blender sau prin masina de tocat ardeii capia si gogosarii.
Vinetele le pasam cu blender-ul vertical.
Curatam ceapa, o tocam si o punem la calit in ulei pentru 20-30 minute. Apoi adaugam rosiile pasate, ardeii si gogosarii si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ o ora.
Dupa ce au fiert adaugam vinetele pasate, piperul boabe, foiile de dafin si condimentam dupa gust cu sare.
Lasam sa fiarba pana se ridica uleiul la suprafata.
Inainte de a umple borcanele cu zacusca scoatem foiile de dafin.
Umplem borcanele cu zacusca si le sterilizam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu