1+1/2 cana fasole
uscata
4 morcovi
1 ceapa
1 telina
1 pastarnac
2 ardei grasi
300 ml suc de rosii
1 legatura leustean
sare
Se spala fasolea in
mai multe ape. De obicei se lasa in apa de seara pana dimineata sa se inmoaie,
dar eu prefer sa o fierb mai mult.
Se pune intr-o oala de
5 l fasolea, se umple cu apa si se pune la fiert. Cand da in clocot aruncam apa
si repetam de inca doua ori procedeul.
Intre timp curatam si
spalam ceapa, morcovii, telina, ardeii grasi si pastarnacul.
Apoi tocam ceapa si
ardeii grasi, iar restul le dam pe razatoarea mica.
Spalam si tocam
leusteanul.
Dupa ce am schimbat
toate apele de la fasole punem legumele si lasam sa fiarba. (eu am fiert 2 ore
la ea, acum depinde de fasole si daca chiar vreti sa se fiarba mai repede se
poate pune in oala sub presiune).
Spre sfarsit adaugam
sare dupa gust si sucul de rosii, iar dup ace oprim aragazul punem si
leusteanul.
Puteti pune si putin
tarhon daca va place aroma lui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu