500 g faina
100 ml lapte caldut
1 cub drojdie sau un
plic
2 linguri zahar
2 oua
1 plic zahar vanilat
zahar pudra
ulei pentru prajit
dulceata de
zmeura/caise
Punem faina intr-un
bol si facem o gropita in mijlocul ei. In gropita adaugam drojdia dizolvata in
2-3 linguri de lapte si lasam la dospit 15 minute.
Cand a crescut punem
si restul ingredientelor, framantam bine si lasam la caldura inca 45 de minute.
Dupa cresterea
aluatului intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime si taiem cu paharul.
Punem cate o lingurita
de dulceata pe jumatate din formele taiate, iar cu restul acoperim si apasam
bine pe margine sa nu curga dulceata.
Intr-o tigaie cu ulei
incins punem gogosile pana devin aurii.
Le scoatem pe un
servet de hartie.
Dupa ce s-au racit
putin le pudram cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu