Ingrediente:
5 kg rosii
2 cepe mari
3 kg ardei kapia
100 ml otet
2 linguri zahar
2 lingurite sare
1 lingurita piper boabe
1 lingurita coriandru boabe
5 foi de dafin
8 ardei iuti
aspirina
Se spala, se curata de coaja rosiile si se dau
prin blender.
Curatam ceapa, o spalam si o dam prin blender.
Se pun la copt ardeii, apoi ii curatam si ii
dam la blender.
Punem sucul de rosii la fiert.
Spalam si dam prin blender adreii iuti.
Intr-un saculet de bumbac punem piperul,
coriandrul si foile de dafin.
Cand incepe sa fiarba sucul de rosii, adaugam
ardeii iuti si copti, ceapa, otetul, sarea si condimentele.
Lasam sa fiarba vreo 2 ore pana scade un sfert
si se ingroasa.
Pregatim sticlele si turnam ketchup-ul
fierbinte, peste care punem cate o aspirina si sigilam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu