20 frunze de vita-de-vie
1 kg carne tocata porc
100 g orez
1 legatura marar
2 si ½ cana suc de rosii
1 si ½ cana apa
1 ceapa mare
sare, piper, cimbru
Intr-o oala punem la fiert 3 l apa. Dupa ce da
in clocot punem frunzele de vita-de-vie si le lasam 3-4 minute.
Apoi le lasam sa se raceasca.
Curatam, spalam si tocam ceapa si mararul.
Spalam orezul si il lasam la scurs.
Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa,
mararul, sarea, piperul, cimbrul, ½ cana apa si ½ cana suc de rosii.
Taiem coditele de la frunzele de vita-de-vie
si incepem sa formam sarmalele.
Dupa ce am terminat de invartit la sarmale le
asezam in cratita si punem peste ele apa ramasa si sucul de rosii cat sa le
acopere. Daca mai este nevoie completam cu apa.
Lasam la cuptor aproximativ 50 minute.
Se servesc cu smantana sau iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu