cauta

joi, 23 mai 2013

Sarmalute in foi de vita-de-vie

 Ingrediente:

20 frunze de vita-de-vie
1 kg carne tocata porc
100 g orez
1 legatura marar
2 si ½ cana suc de rosii
1 si ½ cana apa
1 ceapa mare
sare, piper, cimbru

Intr-o oala punem la fiert 3 l apa. Dupa ce da in clocot punem frunzele de vita-de-vie si le lasam 3-4 minute.
Apoi le lasam sa se raceasca.
Curatam, spalam si tocam ceapa si mararul.
Spalam orezul si il lasam la scurs.
Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa, mararul, sarea, piperul, cimbrul, ½ cana apa si ½ cana suc de rosii.
Taiem coditele de la frunzele de vita-de-vie si incepem sa formam sarmalele.
Dupa ce am terminat de invartit la sarmale le asezam in cratita si punem peste ele apa ramasa si sucul de rosii cat sa le acopere. Daca mai este nevoie completam cu apa.
Lasam la cuptor aproximativ 50 minute.
Se servesc cu smantana sau iaurt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu