Pentru aluat:
500 g faina
250 ml lapte
125 g zahar
50 ml ulei
1 plic drojdie
2 oua
esenta de vanilie
sare
Pentru umplutura:
700 g branza de vaci
4 oua
1 cana zahar pudra
2-3 plicuri zahar
vanilat
coaja rasa de la o
lamaie
200 g stafide
Amestecam drojdia cu
cateva linguri de lapte caldut, o lingurita de zahar si 3 lingurite de faina.
Lasam la crescut 15
minute.
Topim zaharul ramas in
laptele caldut. Amestecam ouale cu esenta de vanilie, laptele, sarea si uleiul.
Apoi adaugam faina si maiaua crescuta. Si farmantam timp de 10-15 minute.
Lasam coca la crescut
30 minute.
Intre timp pregatim
umplutura. Amestecam branza de vaci cu ouale, zaharul, aromele (zaharul vanilat
si coaja de lamaie) si stafidele.
Dupa ce a crescut
aluatul, il impartim in doua.
Tapetam cu hartie de
copt tava si adaugam jumatate din coca in tava. Din cealalta jumatate facem
impletitura si o punem peste aluatul deja asezat in tava.
La mijloc punem
umplutura si dam la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu