Ingrediente:
Pentru blat:
180 g faina
80 g zahar pudra
150 g unt
coaja de la o lamaie rasa
1 ou
Pentru crema:
250 ml frisca
400 ml smantana
1 lingura zeama de lamaie
150 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 plic gelatina
600 g fructe de padure (zmeura, coacaze,
afine)
Pentru decor:
1 pachet jeleu rosu
Se amesteca faina cu zaharul pudra, se adauga
untul taiat fasii, coaja de lamaie si oul si se framanta un aluat potrivit de
tare. Se da la frigider pentru 1-2 ore.
Se intinde aluatul in foaie si se aseaza pe
fundul formei de tort, care a fost unsa si tapetata cu faina in prealabil. Se
introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-30 min., dupa care se scoate si se
lasa sa se raceasca in forma.
Se pune gelatina in 100 ml apa rece la inmuiat
pentru aproximativ 10 minute, apoi se topeste pe foc fara sa fiarba.
Se amesteca frisca batuta cu smantana, zeama
de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra, apoi se adauga gelatina si se
omognizeaza.
Se adauga jumătate din fructe in crema si se
amesteca usor. Se toarna in forma peste blat si se da la frigider pentru o ora.
Se aseaza deasupra tortului fructele ramasesi
se toarna jeleul, preparat conform instructiunilor de pe ambalaj. Se da la rece
pentru 4 ore si apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu