cauta

duminică, 20 ianuarie 2013

Negresa


Ingrediente:

4 oua mari
200 g unt
250 ml lapte
400 g zahar
400 g faina
1 plic praf de copt
esenta de rom
30 g cacao
100 g nuca tocata marunt

Punem intr-o cratita laptele, zaharul, untul si cacaoa impreuna cu esenta, apoi le punem pe toate la foc mic pana compozitia devine omogena. Din compozitia rezultata oprim 1/2 cana, iar restul compozitiei o punem la racit. Dupa ce compozitia s-a racit separam ouale si adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare pentru a se incorpora perfect. Adaugam albusurile batute cu un praf de sare, iar la sfarsit adaugam faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina, turnam compozitia in tava si adaugam nucile deasupra. Dam totul la cuptorul incalzit in prealabil. Se incearca cu scobitoarea. Dupa ce o scoatem din cuptor, cat este inca fierbinte, turnam deasupra glazura pe care am oprit-o inainte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu