Ingrediente:
3 kg pulpa de porc
2 kg fleica
mate pentru carnati
4-5 capatani de
usturoi
1 cana apa
sare, piper, cimbru,
boia iute si dulce
Se toaca carnea si se amesteca cu usturoiul pisat si restul condimentelor dupa gust si apa.
Amestecam bine carnea cu condimente si gustam sa vedem daca mai
trebuie adaugat ceva.
Se ataseaza la masina de tocat forma, rulam matele curatate si spalate bine si incepem sa le umplem.
In timp ce facem carnati din 15 in 15 cm invartim matul pentru a-i
forma. Cand se termina matul, la fel ca la inceput facem nod. Este foarte
important sa intepam carnatii din cand in cand.
Lasam carnatii la racoare de pe o zi pe alta intr-un vas mare. Pe
fundul vasului punem un servet absorbant, apoi punem carnatii. Se pot consuma
imediat (prajiti) sau pusi la congelator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu