1+1/3 cana faina
1+1/3 cana zahar
1 ceasca gris
4 oua
½ cana lapte
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
coaja rasa de la o
lamaie
ulei pentru uns vasul
Pentru sirop:
1+1/2 cana apa
1+ ½ de zahar
zeama de la ½ lamaie
Se bat ouale cu
zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Adaugam grisul, faina si laptele
si amestecam pana se omogenizeaza.
Apoi adaugam praful de
copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja de la lamaie.
Ungem cu ulei un vas
de yena si dam la cuptor pentru aproximativ 45 minute.
Intre timp pregatim
siropul.
Punem la fiert apa cu
zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, apoi adaugam zeama de lamaie
si luam dupa foc.
Dupa ce s-a copt
prajitura se scoate din cuptor, se taie si se toarna siropul fierbinte.
Se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu