cauta

vineri, 12 iulie 2013

Ravani

Ingrediente:

1+1/3 cana faina
1+1/3 cana zahar
1 ceasca gris
4 oua
½  cana lapte
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
ulei pentru uns vasul

Pentru sirop:
1+1/2 cana  apa
1+ ½ de zahar
zeama de la ½ lamaie

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Adaugam grisul, faina si laptele si amestecam pana se omogenizeaza.
Apoi adaugam praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja de la lamaie.
Ungem cu ulei un vas de yena si dam la cuptor pentru aproximativ 45 minute.
Intre timp pregatim siropul.
Punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, apoi adaugam zeama de lamaie si luam dupa foc.
Dupa ce s-a copt prajitura se scoate din cuptor, se taie si se toarna siropul fierbinte.
Se serveste rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu