Pentru aluat:
225g faina
150 g unt
1 ou
1 galbenus
2 linguri apa
Pentru umplutura:
3 oua
300 g smantana
100 g bacon
100 g cacaval
nucsoara
sare, piper
Punem faina intr-un bol, peste care punem
untul taiat felii si amestecam cu mana pana se formeaza frimituri, apoi adaugam
oul si framantam pana se leaga aluatul. Infoliem si dam la frigider pentru 30
minute.
Intre timp taiem cubulete bacon-ul si
cascavalul.
Prajim in tigaie bacon-ul.
Batem cele 3 oua cu smantana si condimentam cu
sare, piper si nucsoara.
Ungem o forma de tarta cu unt si o tapetam cu
faina. Pe o planseta tapetam cu putina faina si intindem aluatul, dupa care il
punem in tava. Intepam aluatul cu furculita si punem peste el o foaie de copt
umeda peste care adaugam fasole uscata. Dam la cuptor pentru 20 minute. Scoatem
hartia de copt cu fasolea si ungem aluatul cu galbenusul de ou amestecat cu
putina apa, dupa care punem bacon-ul, cascavalul si turnam sosul facut din
smantana si ou.
Coacem inca 30 minute.
Se poate servi calda sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu