cauta

luni, 4 noiembrie 2013

Quiche lorraine

Ingrediente:

Pentru aluat:
225g faina
150 g unt
1 ou
1 galbenus
2 linguri apa

Pentru umplutura:
3 oua
300 g smantana
100 g bacon
100 g cacaval
nucsoara
sare, piper

Punem faina intr-un bol, peste care punem untul taiat felii si amestecam cu mana pana se formeaza frimituri, apoi adaugam oul si framantam pana se leaga aluatul. Infoliem si dam la frigider pentru 30 minute.
Intre timp taiem cubulete bacon-ul si cascavalul.
Prajim in tigaie bacon-ul.
Batem cele 3 oua cu smantana si condimentam cu sare, piper si nucsoara.
Ungem o forma de tarta cu unt si o tapetam cu faina. Pe o planseta tapetam cu putina faina si intindem aluatul, dupa care il punem in tava. Intepam aluatul cu furculita si punem peste el o foaie de copt umeda peste care adaugam fasole uscata. Dam la cuptor pentru 20 minute. Scoatem hartia de copt cu fasolea si ungem aluatul cu galbenusul de ou amestecat cu putina apa, dupa care punem bacon-ul, cascavalul si turnam sosul facut din smantana si ou.
Coacem inca 30 minute.
Se poate servi calda sau rece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu