1 cana ulei
1 cana zahar
1 pachet foi de
placinta
1 cutie iaurt (400 ml)
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
4 oua
zeama de la o lamaie
esenta de rom
7 linguri zahar si 3
cani apa pentru sirop
Se dezgheata foile de
placinta si se toaca.
Se bat ouale cu
zaharul, apoi se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, esenta de rom, praful
de copt si zeama de lamaie. Se amesteca bine.
Apoi adaugam foile de
placinta tocate si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia
intr-un vas de yena si dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute.
Intre timp pregatim
siropul.
Topim cele 7 linguri
de zahar si adaugam apa deja incalzita.
Dupa ce s-a copt
prajitura turnam siropul.
Se serveste rece.
Reteta preluata de la
Laura Sava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu