cauta

luni, 17 iunie 2013

Prajitura greceasca

Ingrediente:

1 cana ulei
1 cana zahar
1 pachet foi de placinta
1 cutie iaurt (400 ml)
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
4 oua
zeama de la o lamaie
esenta de rom
7 linguri zahar si 3 cani apa pentru sirop

Se dezgheata foile de placinta si se toaca.
Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, esenta de rom, praful de copt si zeama de lamaie. Se amesteca bine.
Apoi adaugam foile de placinta tocate si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia intr-un vas de yena si dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute.
Intre timp pregatim siropul.
Topim cele 7 linguri de zahar si adaugam apa deja incalzita.
Dupa ce s-a copt prajitura turnam siropul.
Se serveste rece.

Reteta preluata de la Laura Sava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu