Pentru blat:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
4 linguri cacao
1 plic praf de copt
Pentru sirop:
1 cana apa
5 linguri zahar
esenta de rom
Pentru crema:
500 ml lapte
4 galbenusuri
200 g zahar
50 g faina
150 g unt
4 linguri cacao
esenta de rom
Blatul:
Se bat ouale cu
zaharul, se adauga faina in ploaie, praful de copt si cacao si amestecam cu mixerul pana se
formeaza o crema.
Se unge forma de tort
cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 20-30 minute.
Siropul:
Se amesteca toate
ingredientele si se pun la fiert pana se topeste zaharul. Apoi se da la racit.
Crema:
Se freaca zaharul cu
galbenusurile, apoi se toarna laptele caldut si se da la fiert pe baie de apa,
se adauga faina si se lasa pana se formeaza crema.
Intre timp se freaca
untul cu cacao si cu esenta de rom.
Dupa ce s-a ingrosat
crema se adauga untul frecat, se amesteca bine si se da la racit.
Montarea:
Se taie blatul in 3.
Pe rand se insiropeaza fiecare bucata si se pune crema si tot asa pana la
ultima. Apoi ornam tortul cu crema ramasa si dupa preferinte cu bomboane,
portocale sau frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu