Ingrediente:
1700 gr. carne tocata
500 ml. suc de rosii
500 gr. cascaval ras
1 ceapa mare
2 morovi
1 cutie foi lasagna
(de preferat Agnesi)
lapte
3-4 linguri de faina
100 gr. unt
sare, piper, nucsoara,
oregano
Se fierb foile in
apa cu sare si putin ulei.
Sosul cu carne:
Se toaca legumele si
se pun la calit in putin ulei, dupa ce
s-au rumenit se adauga carnea si se lasa aprox. 15-20 de minute pe foc, apoi
punem sucul de rosii si lasam sa mai fiarba 5 min. La sfarsit adaugam sarea, piperul
si nucsoara dupa gust.
Sosul Bechamel:
Se topeste untul (50
gr.), apoi amestecand in continuu se
adauga faina si apoi lapte cat cuprinde ca sa iasa ca o ciulama. Se amesteca in
continuu. Dupa ce s-a ingrosat suficient adaugam putina sare si oregano.
MONTAREA
Se unge un vas de yena
cu untul ramas, apoi se pune un strat de foi, unul de sos cu carne, unul de sos
Bechamel si unul cascaval ras si tot asa pana se umple tava. Pe ultimul starat
de foi se pune restul de cascaval ramas si se da la cuptor pana se rumeneste
(aprox. 1 ora).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu